2012-07-16 15:33:59• hírek • Póti Orsolya

Megkezdődött az egyetemre való beiratkozás

Összesen hatvan hely várja a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatán azok jelentkezését, akik pedagógusként képzelik el jövőjüket.

Az egyetem szatmárnémeti kihelyezett tagozata idén is regionális beiratkozási központként működik, így nem csak a Szatmár megyei, hanem a máramarosi és a szilágysági végzősök is itt iratkozhatnak be a kolozsvári egyetem szakjaira - tudtuk meg Végh Balázs Béla egyetemi adjunktustól.

Végh ugyanakkor azt is elmondta: megnőtt a kihelyezett tagozat iránti érdeklődés, egyre többen iratkoznak át a kolozsvári egyetemről anyagi megfontoltságból.

Az egyetemre való beiratkozás július 16-án, hétfőn vette kezdetét, a jelentkezési határidő pedig július 23. A beiratkozni szándékozók július 22, vasárnap kivételével, minden nap 9.00-13.00 óra között jelentkezhetnek az egyetemen.



A pszichológia és neveléstudományok kar nappali tagozatán összesen 30 hely (15 államilag támogatott és 15 költségtérítéses hely) van és távoktatáson szintén harminc költségtérítéses hely várja az érdeklődőket. A beiratkozásnál egy űrlapot kell kitölteni, az érettségi diplomát valamint azt a számlát kell bemutatni, amely igazolja a 120 lejes beiratkozási és 30 lejes eljárási díj kifizetését.

Felvételi vizsga nincs, a bejutást 100 százalékban az érettségi átlag határozza meg. A tandíj 2000 lej mind a nappali tagozatot, mind a távoktatást választók számára - ez négy részletben fizethető.

A helyek visszaigazolása és a tandíj első részletének kifizetése július 25-27. között történik a következő adatok eladásával:
- eredeti érettségi diploma, vagy annak hitelesített másolata
- anyakönyvi lap, eredeti vagy hitelesített másolata (foaia matricola)
- orvosi igazolás
- keresztlevél hitelesített másolata-anyakönyvi
- házassági bizonyítvány hitelesített másolata
- 3 db. fénykép
- az első részlet kifizetését igazoló nyugta

„A szatmárnémeti kihelyezett tagozat külföldi hallgatókat is fogadhat bármelyik szakra. A külföldi hallgatókra ugyanaz érvényes mint a hazaikra, ők is pályázhatnak az államilag támogatott helyekre és jogosultak ösztöndíjra, és mindemellett elsajátíthatják a román nyelvet is" - mondta el Végh a Szatmár.ro-nak.

További információt az intézmény Petőfi Sándor utca 47-es száma alatt található székhelyén, továbbá a 0261-711-789-es telefonszámon, vagy a www.bbtepedsm.ro honlapon illetve a jtraista@yahoo.com email-címen kaphat minden érdeklődő.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: